Batch – Joel MacCharles i Joel Harrison

Batch – Joel MacCharles i Joel Harrison
Autorzy: ,
Gatunki: Książki kucharskie, Poradniki
Tagi: dieta, Otwarte
Stron: 352
Wydawca: Otwarte
Data wydania: 17-07-2017
ISBN: 9788375154467
Ponad 200 przepisów, porad i wskazówek dla dobrze zakręconej kuchni.

Nota wydawcy

Masz przed sobą biblię każdego szanującego się miłośnika gotowania. Powstała dzięki pasji pary Kanadyjczyków do eksperymentowania (i zakręcania). To kompendium wiedzy o konserwowaniu w stylu batch, czyli partiami, oszczędnie i w pełni naturalnie. Dzięki tej książce już nigdy nie sięgniesz po sklepowe przetwory – bo i po co, jeśli wykorzystując 25 sezonowych warzyw i owoców i 7 metod konserwacji, możesz wyczarować zakręcone i zdrowe potrawy dla siebie i swoich bliskich?

Poznaj zasady gry obowiązujące w kuchni batch:
1. Korzystaj z naturalnych składników.
2. Do przetworów wybieraj sezonowe warzywa i owoce (można się nimi przy okazji objeść).
3. Powiedz „nie” marnowaniu żywności.
4. Zastosuj odpowiednią metodę konserwacji.
5. Szukaj inspiracji w tradycyjnych kuchniach całego świata.
6. Nie bój się eksperymentować.
7. Zakręcaj słoiki w towarzystwie.

Zakasaj rękawy i do roboty.
Just batch it!

W skrócie
Ocena czytelników
5 based on 1 votes
Wydawca
Otwarte
Cena rynkowa
59,90

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *