Nowa książka kucharska Marty Dymek, autorki bloga www.jadlonomia.com.
Nowa książka kucharska Marty Dymek, autorki bloga www.jadlonomia.com. Pomysłów na przepisy autorka szukała podczas podróży po świecie. Jej przepisy pachną orientem i przywołują na myśl egzotyczne podróże, a jednocześnie są proste w przygotowaniu i zawierają składniki, które dostępne są w większości polskich sklepów.
Marta Dymek
Blogerka, autorka kulinarnego bloga Jadłonomia i książki pod tym samym tytułem. Od sześciu lat prowadzi swoją stronę, na której dzieli się wegańskimi przepisami oraz wskazówkami na temat roślinnego gotowania, a jej książka „Jadłonomia, czyli 100 przepisów nie tylko dla wegan” doczekała się sześciu dodruków i rozeszła się w ponad 100 tysiącach egzemplarzy. Marta współpracowała z nowojorskim kwartalnikiem kulinarnym „Chickpea Magazine”. Jej teksty publikowano też w „Magazynie Smak”, „Kukbuku” i „Gazecie Wyborczej”, a także w jej autorskiej rybryce w „Kuchnia. Magazyn dla Smakoszy”.