PrzeczytajTo » Genre: Książki kucharskie

Genre: Książki kucharskie

Serniki słodkie i wytrawne – Renata Czelny-Kawa

Serniki słodkie i wytrawne – Renata Czelny-Kawa

W książce „Serniki słodkie i wytrawne” znajdziemy całą galerię przepisów na serniki słodkie, ale także i na te w wersji słonej. Autorka – od dziecka zakochana w sernikowych słodkościach – raczy nasze oczy sernikami o zaskakujących połączeniach smakowych. Więcej →
Batch – Joel MacCharles i Joel Harrison

Batch – Joel MacCharles i Joel Harrison

Ponad 200 przepisów, porad i wskazówek dla dobrze zakręconej kuchni. Więcej →
La Veganista Superfood – Nicole Just

La Veganista Superfood – Nicole Just

Najlepsze wegańskie przepisy na bazie zdrowej, bogatej w składniki odżywcze żywności, pochodzącej prosto z natury – bez jakichkolwiek egzotycznych dodatków. Więcej →
Jedz i pracuj nad własnym zdrowiem – Karolina i Maciej Szaciłło

Jedz i pracuj nad własnym zdrowiem – Karolina i Maciej Szaciłło

Jedzenie nie może być tylko koniecznością, ani sprowadzać się tylko do przyjemności. Powinno również sprzyjać naszemu zdrowiu. Dzięki tej książce nauczycie się przyrządzać pyszne potrawy, w rozsądnym czasie i budżecie, a co więcej – łatwe do zabrania na wynos. Więcej →
Jadłonomia. 100 przepisów nie tylko dla wegan – Marta Dymek

Jadłonomia. 100 przepisów nie tylko dla wegan – Marta Dymek

Czy łodyga brokułu nadaje się do jedzenia? Do czego wykorzystać natkę marchewki? Jak zrobić bezmięsny pasztet na świąteczny stół? Odpowiedź na te i wiele innych pytań znajdziecie w długo wyczekiwanej książce Marty Dymek – znanej z programu „Dzień Dobry TVN” autorki „Jadłonomii”, najpopularniejszego bloga w polskim internecie poświęconego kuchni roślinnej, Kulinarnego Bloga Roku 2013. Więcej →
Sztuka fermentacji – Sandor Ellix Katz

Sztuka fermentacji – Sandor Ellix Katz

Tego lata zwariujemy na punkcie kiszenia wszystkiego, co nawinie się nam pod ręce dzięki gorącej premierze: wydawnictwo Vivanteprzedstawia polskie wydanie Sztuki fermentacji Sandora Ellixa Katza! Gorący trend kulinarny, który podbija programy śniadaniowe, magazyny kulinarne, prestiżowe restauracje rozpala serca wszystkich tych, których pasją jest gotowanie, a dzięki biblii fermentacji przybierze na sile. Więcej →
My New Roots – Sarah Britton

My New Roots – Sarah Britton

W końcu! Sarah Britton – nazywana „królową zdrowych blogów” – przedstawia sto przepysznych roślinnych przepisów. Więcej →
Moje wypieki – całkiem nowe przepisy – Dorota Świątkowska

Moje wypieki – całkiem nowe przepisy – Dorota Świątkowska

Ponad 100 zupełnie nowych niepublikowanych dotąd przepisów! Nowe wyjątkowe przepisy, których nie znajdziecie nawet na blogu autorki. Więcej →
W kuchni Mamy i córki – Katarzyna Meller

W kuchni Mamy i córki – Katarzyna Meller

Katarzyna Meller postanowiła przypomnieć przepisy swojej mamy, Beaty. Tradycyjne potrawy stają się pretekstem do przywołania rodzinnych tradycji i anegdot, a także ulubionych dań członków całej rodziny Mellerów, ale stare receptury i przepisy są̨ inspiracją dla córki do poszukiwania własnych smaków. Więcej →
Gotuj zdrowo dla całej rodziny

Gotuj zdrowo dla całej rodziny

Dzięki książce Gotuj zdrowo dla całej rodziny nadasz nowy wymiar swoim ulubionym rodzinnym daniom i poszerzysz swój kulinarny repertuar o nowe, pożywne i smakowite posiłki, które nie dość, że będą zdrowe i zbalansowane, to jeszcze – dzięki przepisom Jamiego Olivera – bardzo łatwe w przygotowaniu. Więcej →
Świąteczne przepisy

Świąteczne przepisy

W tej książce znajdziesz same świąteczne hity! Zajrzyj, wybierz przepisy, opracuj plan, a przede wszystkim – baw się dobrze w te święta! Więcej →
Cała obfitość. Wegetariańskie święto urodzaju

Cała obfitość. Wegetariańskie święto urodzaju

Po Obfitości przyszedł czas na Całą obfitość: jeszcze szersze spojrzenie na nieprzebrane bogactwo warzyw, kasz i roślin strączkowych. Więcej →